Forebyggende

Forebyggende avdeling driver med forebyggende brannvern. Jeg bruker å være med de som jobber der og sjekke brannsikkerheten rundt omkring i trøndelag. Det synest jeg er morsomt.

Hovedoppgaven er å gjennomføre tilsyn i særskilte brannobjekter, hvilket er en lovpålagt oppgave hjemlet i brann- og eksplosjonsvernloven. 


Brann- og redningstjenesten samarbeider med flere andre tilsynsetater. Det utføres samordnet tilsyn med blant andre lokale bygningsmyndigheter, Arbeidstilsynet og det lokale el-tilsynet. 
I tillegg til tilsyn så er informasjons- og motivasjonstiltak en viktig oppgave for avdelingen. 

Forebyggende avdeling har gode kunnskaper om brannfarlig og eksplosiv vare. Søknader om handel med og oppskyting av fyrverkeri blir behandlet ved denne avdelingen. Brannfarlig vare skal meldes Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) ved bestemte mengder. Uansett mengder, så skal forskriftenes sikkerhetskrav være oppfylt. For forskriften, se http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-20090608-0602.html og for innmelding, se http://www.dsb.no/no/Ansvarsomrader/Farlige-stoffer/ .

Avdelingen behandler hvert år en stor mengde søknader om bålbrenning og søknader om å avholde arrangementer i lokaler som normalt ikke er tiltenkt til slik bruk. 


Bjørnis på nett

Se flere bilder og nyheter på Instagram og Facebook.

Kontaktadresse


Brannbamsen Bjørnis
c/o Norsk brannvernforening
Postboks 6754 Etterstad
0609 Oslo
Tlf: 913 48 882

Alle priser er i NOK - Norske kroner.
Copyright © 2013 - 2017 Brannbamsen Bjørnis
Ansvarlig redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Webmaster: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.