trøstebamse.jpeg
Skrevet av Gert Olsson

Fikk besøk av brannvesenet etter ulykken

19. april 2018

"Front mot front kollisjon med 4 personer involvert, 2 av de skal være barn", var meldingen som kom til brannmannskapene.

Lørdag 3. februar gikk alarmen ved Riska brannstasjon og Stangeland brannstasjon i Rogaland. En bil hadde kommet over i motsatt kjørefelt og kjørt rett inn i fronten til Tor Petter Egelands bil. Inne i bilen satt også tvillingene Eivind og Magne på 8 år.

Da brannmannskapene kom frem til ulykkesstedet, ble det fort avklart at det var kun lettere skader på de involverte, mens kjøretøyene hadde fått store skader. Guttene synes hendelsen var litt skummel. Da var det bra at utrykningsleder John Steinar Olsson hadde med seg trøstebamsen Bjørnis. Brannbamsen er fast inventar på brannbilene hos Rogaland brann- og redningstjeneste. Jobben hans er å trøste barn som har vært involvert i ulykker.

Pappa Tor Petter og guttene var veldig glad for det som ble gjort fra brannvesenet når ulykken var skjedd.

- Vi følte at alle sammen ville hjelpe oss. Senere har guttene snakket mye om ulykken, men jeg opplever at det går fint med de nå. De er mest opptatt av at vi har fått oss ny bil, sier han.

- Etter ulykken var det litt morsomt å komme på skolen. Alle klassekameratene vil høre om hvordan det hadde gått i ulykken, forteller guttene.

Pappa Tor Petter mener at bamsene tok bort fokus fra Eivind og Magne sine negative minner fra ulykken. Han er helt overbevist om at Bjørnis har hjulpet guttene.

- Brannvesenet tok seg tid til å komme og besøke oss hjemme for å høre hvordan det hadde gått. Det var stor stas å få en brannbil på besøk utenfor huset, sier han.


IMG_0563.jpg

nødutgang-skilt
flamme