timothy-1280x840.jpg
Skrevet av Brannbamsen Bjørnis

Les Timothys rørende brev til Bjørnis

30. august 2018

Denne uka var jeg så heldig å få være med Timothy hjem fra barnehagen. Etterpå fikk jeg dette herlige, rørende brevet fra Timothy:

Det er et nytt år i Baneveien barnehage i Sarpsborg. Jeg har gått fra å være Rev til å bli Ulv (ulvene er de største barna i barnehagen). I starten av hvert barnehageår har vi om brannvern med hjelpemidler fra deg, Bjørnis.

Jeg hadde gått i flere dager og ventet på min tur til å ta med Bjørnis hjem. Jeg snakket nesten ikke om noe annet. Så kom tirsdagen, og gjett om jeg gliste da jeg ble hentet i barnehagen, med brannsekken på ryggen og Bjørnis i armene. Endelig var det min tur! Hele turen hjem gikk skravlen i ett; Bjørnis ditt og Bjørnis datt. Jeg var så stolt!

Vel hjemme fant jeg frem brannvernboken som lå i sekken, hvor det er en sjekkliste vi skal fylle ut. Jeg spurte om hva det første vi skulle sjekke var. Pappa sa at vi først måtte telle røykvarslere. Jeg og Bjørnis løp gjennom alle rommene i huset, både i første og andre etasje. - Åtte stykker, sa jeg. Og uler én, så uler alle.

Så skulle jeg vise Bjørnis møteplassen vår om det skulle oppstå brann. Jeg tok på meg skoene, dro med meg Bjørnis og løp ut til den blå døren på garasjen. - Her skal vi møtes, fortalte jeg. Deretter hadde vi en liten brannøvelse der jeg forklarte og viste Bjørnis hva vi må gjøre om det oppstår brann. Vi har en plan både for nattestid, dagtid, første og andre etasje (og noe som også er viktig, ikke stopp for å ta med døde ting, kom deg ut!).

Bjørnis forlot aldri armene mine den dagen, ei heller natten.

Neste morgen kom og jeg var litt trist, for denne dagen måtte Bjørnis leveres tilbake. Bamsen skulle jo være med et annet barn hjem. Jeg ble mer og mer lei meg, tårene kom og jeg ville ikke gi fra meg Bjørnis som jeg alt var blitt så glad i. Jeg ville vi skulle kjøpe en, men fikk høre at brannbamsen kun gis til barn som har opplevd branner og liknende. Så egentlig håper jeg vi aldri får den bamsen.

Livet er verdifullt, og vi har ikke noen å miste. Så kjære brannvesenet i Norge, fortsett med den fantastiske jobben dere gjør! Dere er heltene mine. <3

Hilsen Timothy

(Bilde og tekst er publisert etter godkjennelse fra Timothys foreldre)
nødutgang-skilt
flamme