bjornis-boker-aschehoug.jpg
Skrevet av Brannbamsen Bjørnis

Aschehoug gir ut flere Bjørnis-historier de neste tre årene

05. juli 2022

Vi har en gladmelding til alle Bjørnis-fans: Det blir mange nye fortellinger om Brannbamsen Bjørnis! Aschehoug og Stiftelsen Brannbamsen Bjørnis har nettopp signert en treårig samarbeidsavtale om å gi ut alt fra lydbøker til klaffebøker.

For det har vært full klaff med Bjørnis. De første bøkene ga Aschehoug ut høsten 2019. Da var det kø hos bokhandlerne.

– Bjørnis er nummer én hos oss. Vi har ingen som kan måle seg, forteller Lisa Nagel, redaktør for barne- og ungdomslitteratur hos Aschehoug.

Lisa Nagel, redaktør for barne- og ungdomslitteratur hos Aschehoug.Aschehoug vil nå barn med viktige fortellinger.

– Bjørnis har en viktig funksjon i mange barns liv. Han er en trøstebamse, han gjør barn glad og han har noe viktig å formidle. Det er helt spesielt å se møter mellom Bjørnis og barn, og hvor oppriktig gleden er når de treffer Bjørnis på ekte, smiler Lisa.

Alle bøkene som er kommet til nå, har vært innom bestselgerlistene, og Syng med Bjørnis var den niende mest solgte barneboka i 2021. For høsten 2022 har Aschehoug allerede et forhåndssalg på over 10 000 bøker. Bjørnis er populær – også i bokformat.

– Vi gir ut bøker fordi det er viktig at barn leser. Det er en del av samfunnsoppdraget vårt, slik som brannvesenet har brannvern som sitt, forklarer Lisa.

Bjørnis-universet utvides

I dag finner du flere bøker, en kunnskapsbok, lydbøker, en sangbok og lyddramaer om Bjørnis. Bjørnis har blitt et eget univers – med en tydelig stil.

– Hvis barn først er interessert i noe, er de som regel veldig interesserte. Den kjempestore Bjørnisboka (Aschehoug, 2022), hvor du for eksempel kan finne ut hvor lang stigen på stigebilen er, eller hvordan det ser ut inne på brannstasjonen, har slått godt an, sier Lisa.

Ulike bøker trengs til ulike ting.

En klaffebok for barn under tre år er på gang. Og det blir mer lyd!

– Målet for oss i Aschehoug er å nå så mange som mulig. Folk leser mindre, men lytter mer. Vi har tidligere gitt ut Bjørnis-lydbøker og lydserien En uke på brannstasjonen. Nå følger vi opp med helt nye Bjørnis-fortellinger på lyd. Sesong én av vår nye Bjørnis-serie, Vår på brannstasjonen, er allerede ute. I disse dager slippes sesong to, Sommer på brannstasjonen, og etter ferien kommer Høst på brannstasjonen. Alt finnes i strømmetjenesten Fabel. 

Uansett format, så er Bjørnis og fortellingene med på å gjøre barna til ekspertene på brannvern. Det er ikke mange foreldre som sier «nei» når barna sier at det er på tide å teste røykvarsleren hjemme. Bjørnis snur om på de tradisjonelle rollene.

Her kan du kjøpe barnebøker om Bjørnis
Her kan du strømme Bjørnis på lyd

Boktips fra Lisa

Lisa er selv en ekte Bjørnis-fan. Vi utfordrer henne likevel på å dele noen andre boktips. Det må selvfølgelig bli bøker med dyr i.

– Vi har også en annen bjørn. Rot og Bjørne leker med følelser er en fin bok av Hege Østmo-Sæter Olsnes (Aschehoug, 2022) Den passer for barn fra tre år og oppover. For litt eldre, dyreglade barn vil jeg anbefale serien om Dyrehagedetektivene av Mona Grivi Norman (Aschehoug).

Tusen takk for et godt samarbeid så langt til Lisa og gjengen. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Besøk Aschehoug og les mer om disse bøkene:
Rot og Bjørne leker med følelser
Dyrehagedetektivene

Fakta:
Aschehoug ble grunnlagt i 1872 og er en ledende og uavhengig litteratur- og kunnskapsformidler. De har som ambisjon å skape lese- og lærelyst ved å utgi de beste forfatterne og de beste læremidlene.


Tekst og foto av Lisa: Ingrid Sevaldsen Dyrnes, Synlighet
Foto av Bjørnis: Øystein E. Hermstad
nødutgang-skilt
flamme